Què són?

Toros a la Plaça

Aquesta categoria engloba un ventall d'espectacles que se celebren dins de l'arena, com ara retallades, solta de vaquetes, capees o concursos tipus grand prix, juntament amb altres de més específics de cada autonomia. En alguns, els animals són un gairebé element complementari del xou, entre la música, la beguda i la gresca, gran part del públic amb prou feines presta atenció al que passa a la sorra amb els caps de bestiar.

Un exemple especialment vergonyós, recentment prohibit el 2023, és el del “Bombero Torero”. Es basava a fer mofa d'una persona amb discapacitat física disfressada de bomber, que s'enfrontava a un bou per a entreteniment de les grades. En la seva versió més absurda, es podien representar combats de boxa, actuacions musicals i tota mena d'acrobàcies sense cap mena de consideració cap als animals.

Problema

La majoria d'esdeveniments de bous a la plaça no requereixen especial habilitat o preparació, la participació està oberta al públic, i els animals són molt joves i de mida petita, de vegades no superior al d'un gos gran.

Es tracta de nadons desorientats, que pateixen molt estrès en les primeres sortides de la ramaderia i es veuen obligats a suportar estrebades de la cua, ser agafats per les banyes i exposar-se a cops contra les burladores i altres objectes d'atrezzo.< /p>

Raons

Especialment a les poblacions més petites, la supervivència d'aquestes festes cruels s'explica en gran part per la manca d'alternatives. La manca d'oferta per part dels ajuntaments

Falta d'alternatives. Espai de reunió, música, beguda a localitats petites. Animals inofensius, hi participen persones de totes les edats.